PROJECTEN

Speeltuin Kurtan

 

Dit project is voorgedragen door onze contactpersoon in Armenië: Mariam Marukyan en het betreft het ontwikkelen van een speelveld voor de kinderen in het dorp Kurtan (2.100 inwoners). Kurtan is een klein dorp in het noorden van Armenië. 

De speeltuin wordt gestationeerde op een grasveld gelegen tegenover de bassisschool van Kurtan. De school heeft 208 leerlingen

 

Vera heeft tijdens haar reis in Armenië samen met Mariam dit nieuwe project bezocht. Het is een grasveld gelegen voor de ingang van de plaatselijke basisschool. De school heeft 184 leerlingen en voor komen schooljaar 18/19 is er aanwas van 24 nieuwe leerlingen. Het speelveld heeft een afmeting van 25x25 meter is vrij toegankelijk voor alle kinderen uit het dorp.


Stichting Bekor vindt dit een mooi eerste project te meer omdat er in Kurtan geen speelvoorzieningen zijn voor de kinderen.

 

Bezoek Armenië - Vera Joosten

In mei 2018 was ik voor de tweede keer in Armenië, samen met enkele bestuursleden van de Stichting Rafaël uit Valkenburg a/d Geul. Tijdens dit bezoek werd ik voortdurend geconfronteerd met de armoede en de beperkte middelen waar de Armeniërs in moeten wonen en werken. Armenië, ooit een welvarend land, is nu een vergeten land.


Ondanks de armoede zijn de Armeniërs ontzettend gastvrij en brengen je onbedoeld in verlegenheid tijdens een bezoek aan huis met hun hartverwarmende ontvangst en royaal gedekte tafels met allerhande lekkers. Alles wordt letterlijk uit de kast gehaald om het jou zo aangenaam mogelijk te maken.


Tijdens deze reis heb ik het kleine dorp Kurtan bezocht. Kurtan ligt in het noorden van Armenië en telt 2.100 inwoners. Het dorp ligt afgelegen in een bergachtig gebied maar heeft wel een basisschool met ongeveer 200 leerlingen. Tijdens mijn bezoek aan Kurtan ben ik bij deze school gaan kijken. Wat opviel is dat daar geen enkele spelvoorziening is voor de kinderen van de school, zelfs geen speelplaats. Voor de school ligt een groot grasveld dat uitermate geschikt zou zijn voor het maken van een speelveld met spelvoorzieningen. Dit speelveld is openbaar dus ook buiten schooltijd door
de kinderen uit het dorp te gebruiken.


Stichting Bekor vindt dit een mooi eerste project waarmee wij een speel- en ontmoetingsplek willen
creëren voor jong en oud.